Biskvier


Ingredienser, botten

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Ingredienser, fyllningar

Hallonbiskvier

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl hallon (färska eller upptinade frysta)

Chokladbiskvier

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao

Passionsfruktsbiskvier

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 passionsfrukter

Ingredienser, topping

  • 200 g mörk, vit eller mjölkchoklad

Gör så här, botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Riv mandelmassan och rör ihop med äggvitan till en smet.
  3. Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, runda, nästan som en gammal 5-krona, men lite större.
  4. Baka i mitten av ugnen i ca. 10 minuter tills det har fått en gyllenbrun färg. Låt svalna på plåten.

Gör så här, fyllning & ihop sättning

  1. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt valfri smak och fortsätt vispa tills allt går ihop. Fyllningarna med hallon och passion kan lätt se ut att ha skärt sig men fortsätt bara vispa.
  2. Bre på fyllningen på biskvibotten, går även bra att spritsa. Ställ i kylen och låt stelna.
  3. Smält chokladen, ett tips är att göra det i en kaffekopp så det blir lite höjd och lättare att doppa.
  4. Doppa dem i chokladen och låt svalna igen, man kan ringla över lite choklad om man känner för det och låta de svalna en gång till. Sen är det bara att servera (jag tycker nästan att dem är godare när de fått stå över natten).