Chocolate chip cookies


Ingredienser 

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker 
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g hackad choklad eller chokladknappar (mörk eller ljus)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg till en krämig massa.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Rör sist ner chokladen.

3. Dela degen i 16 bitar. Forma runda bollar.

4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper (8 stycken på varje plåt för de flyter ut). Platta till bollarna lite lätt.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min.

6. Ta ut kakorna. När kakorna kommer ut ur ugnen kan de ha flutit ut ganska mycket. Ta då ett glas eller någon annan rund form och putta ihop kanterna på kakan så att den blir lite mindre och lite tjockare (gör detta direkt när kakorna är varma och nygräddade). Kakorna stelnar snabbt.