Chokladbollscookies


  • Ingredienser, chokladbollsmet
  • 100 g smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl oboýpulver
  • 1 espresso
  • 2 msk vatten
  • 5-6 dl havregryn

Ingredienser, kladdkakscookies

  • 3 äggvitor
  • 2.25 dl florsocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1.5 dl rumstempererad nutella

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Ställ åt sidan medan du gör dina cookies.  
  2. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Vispa upp äggvitor med florsocker med elvisp på hög hastighet. Vispa i ett par minuter till ett fast fluff.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop snabbt.
  5. Klicka ut 10 jämnstora klickar på 2 plåtar, tänk på att de flyter ut en aning under tiden de gräddas.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 5-8 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten.
  7. Vänd på 5 cookies och bred på ett lager chokladbollssmet på varje.
  8. Tryck ihop med resterande cookies. Rulla kanterna i kokos.