Brödlimpa med frön


Ingredienser

  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1/2 solrosfrön
  • 1 dl havregryn
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 5 dl mjöl (jag använder rågsikt, men man kan ta hälften vetemjöl och hälften fullkornsmjöl)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 0,75 dl brödsirap
  • 1/5 dl lingonsylt 
  • 6 dl naturell yoghurt (man kan behöva mer eller mindre beroende på hur konsistensen på smeten är)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke (rekommenderar att blanda med en träslev). 
  3. Tillsätt brödsirapen, lingonsylten och yoghurten, bland tills det format en deg.
  4. Häll degen i en brödform som du antingen har bakplåtspapper i eller smörat och bröat med ströbröd.
  5. Låt grädda i ugnen i ca. 55-60 min
  6. Låt brödet svalna, skiva upp och njut. Det går jättebra att frysa in detta brödet om man vill använda det senare :)