Knäckig äppelpaj


Ingredienser, fyllningen

  • 5-6 äpplen 
  • 1 msk kanel
  • 5 msk strösocker

Ingredienser, pajdegen

  • 100 g margarin eller smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker 
  • 2 msk ljus sirap

Gör så här:

  1. Skala och skär äpplena i bitar och lägg dem i en form. Strö kanel och strösocker över äpplena och blanda försiktigt runt med händerna så att alla äpplen blir täckta.
  2. Häll ner alla det torra ingredienserna till degen i en bunke och blanda runt lite lätt.
  3. Tillsätt margarinet och sirapen och rör om tills det blir en slät smet.
  4. Strö degen över äpplena i formen så att den täcker nästan allt.
  5. Låt pajen vara inne i ugnen i ca. 25-30 minuter. Servera med glass, vaniljsås eller grädde.