Snickersrutor


Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 300 g jordnötssmör
  • 1 dl riven kokos
  • 1 L cornflakes 
  • 300 g mörk eller ljuschoklad  

Gör så här

  1. I en kastrull, tillsätt sockret, sirapen och jordnötssmöret. Låt stå på medelhög värme (under omrörning) tills smeten blivit varm.
  2. När smeten blivit varm. ta bort kastrullen från plattan och tillsätt kokosen tillsammans med cornflakes. Rör om tills allt blivit täckt, se till att krossa cornflaksen så att det blir mindre bitar/kross.
  3. Täck en form med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen. Platta till smeten så den blir jämn och låt stå i kylen ca. 20-30 min, tills kallnat.
  4. Smält chokladen och häll ett jämt lager över den kylda smeten. Ställ in i kylen igen för att låta chokladen stelna, ca. 30-40 min.
  5. Ta ut formen och dela den färdiga kakan i jämnstora rutor. Sen är det bara att njuta :)